2005-12-19 26 views
今日食咗幾樣嘢都OK. 1) 過橋象拔蚌,嘩,個湯真係甜到不得了,有哂象拔蚌嘅鮮甜味.象拔蚌片係滾熱辣嘅上湯過兩吓就食得,好鮮甜.2) 炸軟殼蟹,有生菜同炸米粉伴住嚟食好正,重有少少XO醬係面,辣辣地重正. 炸得唔會好乾,隻蟹好大.3) 燒羊肩,燒得香脆,用胡椒一齊食,好特別.4) 炒翅,重有啲炸瑤柱一齊,不過就好一般,似炒蛋多啲,可能我唔識食啦.5) 最唔得就係呢個蟹粉小籠飽. 完全冇蟹粉味,重話係鮮拆大閘蟹粉,冇可能我食唔出. 而且重好細隻,重要$28蚊,比起海都,佢就唔得喇.整體OK啦,反而最後送嘅白果腐竹糖水好濃郁,十足維他奶咁味,唔錯,唔錯.
今日食咗幾樣嘢都OK.
3) 燒羊肩,燒得香脆,用胡椒一齊食,好特別.