2020-04-05 610 views
今次我哋嚟咗呢間屋邨酒樓,印象中好似十幾年前嚟過,希望呢啲小本經營酒樓可以捱過呢個疫情,原本諗住叫set,但係佢冬瓜盅同埋鮑魚都賣晒所以我哋就散叫咗啲小炒。第一樣嚟嘅就係咕嚕肉,不過不失,啲咕嚕肉係長條型,我就比較鍾意食一嚿嚿嗰啲,同埋佢唔係好熱,我估佢係整定一大堆for冰鎮咕嚕肉(貴d)。之後個炒通菜就熱辣辣,份量都好足夠,足4至5個人,唔會話好油,啲菜又唔會好老。之後就係有粟米羹,飲完一碗都飽飽地,係足料嘅,又大煲,啲姐姐仲好好人幫我哋分埋。呢條椒鹽鮮魷性價比真係最高,新鮮炸出嚟,好有咬口,分量超足,以前同朋友食都唔夠分,而家每人可以食4,5舊,如果有得加埋鹹蛋黃就好啦。最後就係呢個美極炒蝦,細心發現酒樓好好,剪晒啲蝦鬚蝦腳,用口剝殼食嗰陣就唔會吉親,超入味,佢仲可以揀椒鹽炒蝦,下次可以試吓,啲蝦食落去好彈牙,唔會梅,每隻都好想啜光佢d汁,小心食到成身都係。最後溫馨提示返各位揸車嘅朋友,商場係冇泊車優惠的,自己執生。