唔知大家有無印象,以前有一段乳酪雪糕(Froyo - Frozen Yogurt)熱潮,自助吱唔同口味嘅froyo再自選各種配料,最後按重量比錢,呢種froyo店都開咗好多,但可能因為熱潮減退/擴張得太多/疫情衛生關係,依加越嚟越少,都有啲可惜,不過今次介紹呢間froyo店就唔怕衛生問題,因為Smile Yogurt嘅froyo係有10幾款嘅預設口味配搭,亦都可以自選配料,然後店員整好成杯~呢間嘅froyo喺香港都應該開咗10年都依然屹立不倒,相信係佢哋嘅froyo都保持到水準,質地幼滑,適當地保留到乳酪嘅酸味,口味輕盈啲,食落無食牛奶/其他雪糕咁有罪惡感🤣 •🥢 Mr Earl Grey $68最頂有片橙乾,超級苦,應該都係裝飾用途🤣 另外嘅蜜糖脆脆就好濃焦糖味,配落酸酸哋嘅乳酪到食都幾夾😛成杯嘅雪糕大約有3層,中間夾咗黑糖果凍、伯爵茶吉士同伯爵茶脆粒,不過我就覺得整體伯爵茶味道唔夠濃😢 •🥢 Fruity Fruity $68呢款最頂係士多啤梨羅勒雪葩,雪葩好滑又好濃士多啤梨味,唔係人工藥水味!😂 雪糕中間係啲鮮果(藍莓、士多啤梨同芒果)、柚子汁,好fresh,又唔會太甜😌 果然

🥢 Mr Earl Grey $68

🥢 Fruity Fruity $68
呢款最頂係士多啤梨羅勒雪葩,雪葩好滑又好濃士多啤梨味,唔係人工藥水味!😂 雪糕中間係啲鮮果(藍莓、士多啤梨同芒果)、柚子汁,好fresh,又唔會太甜😌 果然乳酪同水果係唔會伏!