2021-02-06 106 views
同友人聚舊,不斷搵下d八婆下午茶,食八婆tea都唔一定係去酒店,搵到喱間裝修同嘢食都幾特別既餐廳🍴又好岩打咭用😂😏我哋星期六嚟,所以享受唔到open rice既85折優惠,不過Tea Set $398/2人價錢都合理既✨🔺上層🔺黑松露火腿芝士西多士:黑松露味道都幾濃,火腿芝士配搭一定冇得輸✨外皮可能我地掛住影相所以變左有啲韌,冇咗脆脆嘅感覺!招牌蝦蝦粑粑:將冬陰公醬汁放落脆米餅一齊食味道都幾夾,醬汁內仲有幾隻大蝦肉🦐明太子蟹捧撻:外表整得幾吸引,一口一啖,不過味道就冇咩驚喜。🔸中層🔸龍井百香果布烈餅:用龍井做材料都幾特別,食落去係好香嘅百香果味道。桂花香梨撻:香梨香甜,味道好清新,花花蝴蝶裝飾都好靚😍招牌山楂撞爆cheese: 味道有驚喜,山楂味道同芝士好夾,酸酸甜甜好開胃👍🏻🔻下層🔻英式鬆餅(經典/伯爵):沒有好鬆軟嘅口感,牛油味欠奉,而果醬味道正常冇咩驚喜。傳統法式可麗露:外皮好QQ,有少少酒香味道。包兩杯飲品(轉配cocktail每杯$35)🔹菠嘢菠蘿鳥+$35: 菠蘿+烏龍茶,飲落有好香嘅菠蘿味之後有淡淡酒味,整體好好飲👍🏻🔸人生總會遇上幾粒山楂:個名好搞笑,有淡淡既山楂味道唔

🔺上層🔺

🔸中層🔸

桂花香梨撻:香梨香甜,味道好清新,花花蝴蝶裝飾都好靚😍

🔻下層🔻

傳統法式可麗露:外皮好QQ,有少少酒香味道。

包兩杯飲品(轉配cocktail每杯$35)
🔸人生總會遇上幾粒山楂:個名好搞笑,有淡淡既山楂味道唔會好酸,都幾好飲。

🔴總結🔴
整體Tea Set都幾特別,而味道都唔錯款式都幾特別,某啲座位好啱影相!不過限時90分鐘有啲趕。