2014-02-16 2355 views
是日好掛住新加坡所以lunch落左公司樓下的Asian Twist買返公司食其實asian twist根本就係貴版的toast box佢的menu同埋setting同toast box是一樣的不同的是價錢係toast box的兩三倍不過都明白gei始終開在IFC mall, 鋪租都爭好遠啦..講返食物我是奶茶癡所以不論港式奶茶或是新加坡式我都好喜歡而asian twist在呢方面做得幾好佢的teh (新加坡奶茶的teh = 用煉奶沖的茶, 仲有teh o, teh c之類) 係幾好飲的不過其實都幾甜所以如果你唔鐘意甜野的話, 可以叫teh c吧,是用淡奶沖的 (asian twist的我未試過, 但我在新加坡時住的時候試過一次, 以為同香港奶茶一樣, 但其實唔同的, 因為茶底唔同)然後到laksa米粉佢個汁/湯辣辣地幾好味的, 唔算太辣 (我唔食得辣的)但係配料略嫌hae都係魚片, 同埋d扁扁睇落唔多新鮮食落冇乜味的蝦我會覺得以呢個價錢食到呢個質素的配料好唔抵 (新加坡hawker centre好食好多但係平好多 TOT 不要再說了...)不過IFC呢頭係得佢的新加坡野比較好食..所以
Laksa
是日好掛住新加坡
其實asian twist根本就係貴版的toast box
佢的menu同埋setting同toast box是一樣的
不同的是價錢係toast box的兩三倍
不過都明白gei
始終開在IFC mall, 鋪租都爭好遠啦..

講返食物
我是奶茶癡
所以不論港式奶茶或是新加坡式我都好喜歡
而asian twist在呢方面做得幾好
不過其實都幾甜

然後到laksa米粉
佢個汁/湯辣辣地幾好味的, 唔算太辣 (我唔食得辣的)
但係配料略嫌hae
都係魚片, 同埋d扁扁睇落唔多新鮮食落冇乜味的蝦
不過IFC呢頭係得佢的新加坡野比較好食..所以我多數都係會食佢..
Other Info. : 如果堂食要加一的~
2013-11-04
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$78 (Lunch)