2018-01-25 1408 views
荃灣分店做到出曬名,但荃灣太遠啦!唯有係紅磡食啦!lunch時間黎到,成間店坐滿曬人,個場都幾旺下。食唔到好辣既我地叫左清湯米線配麻辣腩肉同麻辣豬肚首先,講下個湯底先。話就話係清湯,但佢係湯都好油下,好多油浮係面頭,係我食過最油既清湯哩到要扣咁啲分,下次我可能會叫熱拌米線,唔洗焗住食油浸米線然後,份量黎講,米線份量正常,食完夠飽。湯入面有大量酸菜,酸菜真係好多,食極都有,雖然唔係勁咸果種,但我就麻麻地酸菜,所以比曬對面果位同埋有芽菜,芽菜唔算好爽,味道普通。反而芽菜就冇咁多,如果芽菜份量多啲,酸菜少啲就好啦!仲有少少韮菜,唔可以講得上係新鮮。好啦!講返米線先。米線彈牙既,有咬口,浸耐左都唔會過淋,哩個位抵讚既。最後啦!主角好似變左係配料喎。配料記得要另上,如果唔係湯會浸淡左啲肉香同辣味,冇咁好食嫁!記得呀麻辣腩肉同豬肚份量都唔少,有成一碗咁多嫁!我最驚食肥膏,但哩到既腩肉唔會過肥,大部份都係瘦既,啱曬我!食落啖啖肉!肉既質地軟淋,唔會過韌又唔會完全無口感,唔錯豬肚絲切得都算大條,唔會一咬就無左,有咬口得黎唔會韌到咬唔開,都唔差!雖然麻辣惹味,但對於食唔到辣既我地黎講都會食到流鼻水。好似
荃灣分店做到出曬名,但荃灣太遠啦!唯有係紅磡食啦!
lunch時間黎到,成間店坐滿曬人,個場都幾旺下。

食唔到好辣既我地叫左清湯米線配麻辣腩肉同麻辣豬肚

哩到要扣咁啲分,下次我可能會叫熱拌米線,唔洗焗住食油浸米線

然後,份量黎講,米線份量正常,食完夠飽。

仲有少少韮菜,唔可以講得上係新鮮。

麻辣腩肉同豬肚份量都唔少,有成一碗咁多嫁!

雖然麻辣惹味,但對於食唔到辣既我地黎講都會食到流鼻水。好似食耐左,啲腩肉同豬肚凍左會好啲,冇咁辣嘛

最加分既係配料,聽講麻辣雞肉都幾嫩滑,下次試埋佢先!
2018-01-23
$32 (Lunch)