今日難得放假~~同朋友一齊去尖沙咀行街街~~因為都就黎6點~行行下都覺得肚餓啦~行到黎韓國街~朋友話最近成日食韓國野所以而家想轉下口味~所以決定去咗8鍋臭臭鍋~呢D開始凍既天氣真係好o岩食番個台式一人鍋~各自鍾意食咩湯底就咩湯底~一人一個唔洗煩~我哋叫咗台式麻辣鍋要小辣~同埋藥膳羊肉鍋~仲叫咗杯烏龍茶~店員都幾細心呀~有問我哋使唔使走甜~咁我哋梗係要走甜啦~留番d quota黎食一人鍋啊嘛~店員將成個一人鍋搬出黎~跟住再喺面前點火~千其唔好以為叫得一人鍋就份量會細啊~好彩我哋兩個女仔都夠肚餓!!所以先食得哂haha藥膳羊肉鍋同呢個台式麻辣鍋配料嘅種類都真係幾多喎~藥膳羊肉鍋有蛙蛙菜、羊肉片、淮山、香菇、粟米、金針菇、炸支竹、粉絲同埋蓮藕等等台式麻辣鍋就有娃娃菜、牛肉片、甜不辣、魚蛋、豬紅、米血糕同大腸等等~仲有半個泡麵tim ar!每個鍋都可以揀配飯或者粉絲~我哋兩個都揀咗粉絲~因為感覺上好似健康d d 咁haha 好鍾意呢個台式一人鍋~每樣配料都有少少~因為友人成日覺得只有女仔去食自助打邊爐會唔夠男仔食得多~好似會蝕底左少少~原本六點幾入嚟都唔算話好多人~但坐低咗一陣之後就開始座無虛

好鍾意呢個台式一人鍋~每樣配料都有少少~因為友人成日覺得只有女仔去食自助打邊爐會唔夠男仔食得多~好似會蝕底左少少~原本六點幾入嚟都唔算話好多人~但坐低咗一陣之後就開始座無虛席啦

放工先黎嘅朋友仔可能都要有心理準備有機會要等下位~
2018-12-05