2024-07-24 806 views
一個月前喺官網訂左枱,估唔到咁啱撞正大角咀分店七月份主餐牌75折呢個優惠🤓。每個星期除左星期五同日無優惠外,每日都有唔同優惠,當晚星期二係海陸優惠,以$355試到原隻加拿大龍蝦同USDA黑安格斯牛扒。見到食客D相影得好靚,加上佢咁多分店都好評如潮,所以決定阿妹生日喺度慶祝~🤤餐廳燈光偏暗,播放輕快嘅歌曲,加上歐美式嘅裝修,令人產生星期五嘅錯覺,而變得心情興奮😆Margherita Pizza 12” $160第一樣上枱嘅係呢個PIZZA,SIZE唔算大;麵糰唔係意大利煙韌口感,餅底有少少厚度,最特別係批邊硬脆到好似食緊餅咁,可惜我偏向中意軟糯PIZZA口感,例如中環Fiata Pizza🤤。由於PIZZA有少少厚度,所以顯得茄醬薄左D,茄味唔夠出,相反拉絲芝士有淡淡嘅芝香。USDA Baby Pork Ribs $295半份大概有7-8條;肥膏位有入口即溶嘅感覺,而豬肉就好輕易地骨肉分離,配埋焦焦地嘅BBQ醬一齊食,味道唔錯。隔離個即炸蕃薯條香甜、蕃薯味濃,略嫌太幼;不過我個人最中意係隔離看似平平無奇嘅沙律😆。原隻加拿大龍蝦拼USDA黑安格斯牛扒$355最後輪到今晚嘅主角上枱,老實講龍

Margherita Pizza 12” $160
Margherita Pizza 12”

Margherita Pizza 12”

USDA Baby Pork Ribs $295

蕃薯條好味

原隻加拿大龍蝦拼USDA黑安格斯牛扒$355

原隻加拿大龍蝦拼USDA黑安格斯牛扒

最後輪到今晚嘅主角上枱,老實講龍蝦SIZE真係有點細,而且外貎麻麻。

可能最近自己喺屋企焗完龍蝦,反觀呢隻龍蝦無論肉質定調味都無自己整嘅好食🙈。
已經七成熟

我地叫左兩份,牛扒兩個都點左五成,可惜兩個都煎得過熟,已經達七成。牛味好香,但肉質好鞋、有點韌,浪費左塊牛扒😣。
呢個粗薯條好好味

整體我地一致認為全餐最好味嘅係個粗薯條😅,熱辣辣、重薯味、外脆內軟糯;第二好味嘅係個蕃薯條,又係夠熱、夠薯香;其他食物記憶點唔深之餘,仲令人有少少失望。

以上四款食物,折後$1,156,人均$290;喺大角咀我覺得有更好嘅選擇。
2024-07-16
Dining Offer