2018-07-02 661 views
食完飯又覺得個胃仲有位,咁岩經過西灣河,就前往太安樓碰下運氣,睇下呢間去咗幾次都撞正冇開既來來小食店有冇開啦!點知真係有開,人龍都唔算太長,有6,7個人排緊隊落單。呢間小食店係出名食芋圓冰既,但都見有好多人買咗佢既黑糖珍珠鮮奶飲,望落又同最近好紅既老虎堂一樣,所以除咗五味冰,我都買咗杯黎飲下五味冰有好多配料揀下,我揀咗芋圓、地瓜、芋頭、粉粿、紅豆,呢度就40蚊。煉奶就加多2蚊,因為我唔知本身個冰會落咗黑糖所以都加咗,結果有d太甜(只是本人不太吃甜)。芋頭好林好好食,蕃薯都煮到岩岩好,唔會一pat野,紅豆配煉奶冰一流可惜主角芋圓真係好普通,只係有一粒紫色大粒啲,味道就同一般雪藏芋圓冇分別。。粉粿就第一次食,不是我的菜~ 至於黑糖珍珠鮮奶,佢寫明’固定甜’,即係冇得較甜度。但連飲開甜野既友人都覺得好甜,我更係覺得甜得誇張。。如果冇咁甜,應該好好飲。

點知真係有開,人龍都唔算太長,有6,7個人排緊隊落單。

粉粿就第一次食,不是我的菜~

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)