2022-06-14 49 views
其實尖沙咀雖然有好多酒吧,但係真正好嘅酒吧,我感覺唔係好多;因為大家都明白,就正如諾士佛台,嗰度有好多酒吧,但係啲酒其實都唔會太好飲;相反,一啲認真做酒嘅餐廳,就更加要去珍惜。呢一杯係Cloudy Rose,面嗰一層嘅泡係特色,有輕輕的果香味,再連埋下面充滿玫瑰香味嘅酒,非常容易入口;呢杯我嘅印象係Quinary都有類似嘅酒,係全球Top 50;而我喺到飲,可以講係完全唔會遜色。再之後就係一杯Milk Punch,味道甜得黎容易入口,有些微果香味,飲落亦非常清新。順帶一提,我覺得呢度嘅蘑菇湯非常Creamy,非常滑,而且個湯用咗好多款唔同嘅菇整成,很不錯。當然就唔少得大大杯嘅Hoegaarden la;Happy Hour飲,所有酒都唔貴🙃

相反,一啲認真做酒嘅餐廳,就更加要去珍惜。

2022-06-11
$300 (Tea)