2017-07-10 2954 views
表弟最中意蒲吧, 今晚放工接到表弟CALL話不如今晚出黎食D野飲下酒。佢揀左間深水步同太子交界既一間新開既小酒吧。店內面積唔大, 但大部分設有沙發座位, 坐得幾舒服。表弟先ORDER左杯酒【Around the world】HK$78佢話平時係油尖旺區叫呢款酒, 價錢都會比呢度再貴D, 而呢度調出黎既呢款酒薄荷味更為突出, 非常清新~至於唔飲酒既我, 呢度都有幾款非酒精飲品選擇, 【Fruit Punch】HK$48我地再叫左幾款小食同主食慢慢嘆, 呢間酒吧除左提供各式送酒小食, 仲有鐵板燒系列、漢堡包、Risotto、Pasta、Focaccia...款式多多~【香炸芝味波腸】HK$68粒粒脆皮腸炸過後, 表面很有油光, 外皮超級脆, 咬落去發出卜卜聲, 不過芝士味唔太明顯【炸水牛芝士條】HK$98每次落酒吧我都會必叫既小食, 呢款炸過後表面唔會油膩, 很乾身而脆, 一拉開, 豐富芝士可以拉長, 芝士味什濃~【德國焗黑椒豬手拼盤】HK$248豬手已被去骨, 不過豬手份量比較少, 而且肥油層太厚, 幸好有沙律菜伴碟, 可以平衡返油膩感。【黑松露野菌燴意大利飯】HK$98意大利飯好CRE

店內面積唔大, 但大部分設有沙發座位, 坐得幾舒服。

表弟先ORDER左杯酒

【德國焗黑椒豬手拼盤】HK$248
德國焗黑椒豬手拼盤

【黑松露野菌燴意大利飯】HK$98
黑松露野菌燴意大利飯

意大利飯好CREAMY, 飯質軟硬剛剛好, 唔會好似正宗既意大利飯飯質既硬, 岩返香港人既口味。而且野菌味濃郁, 唔錯!

【Ocean Treats Focaccia】HK$208 (Full)
Ocean Treats Focaccia

驚喜陸續有黎, 估唔到酒吧都有咁出色既薄餅食。送上檯時見到薄餅上已有厚厚既芝士層, 非常邪惡。上面更有蝦、煙三文魚、帶子粒、洋蔥、蕃茄、青瓜、蘑菇, Pizza係焗既過程中溫度掌握得唔錯, pizza上既配料唔會焗至乾身, 雖然煙三文魚份量較少, 入口唔太食得出味道, 不過隻蝦好爽口, 帶子粒鮮甜, 內裡不是全熟, 口感好滑。
至於餅底類似食緊炸多士咁, 邊位鬆脆, 內裡既包軟棉...芝士配蕃茄醬必定是絕配!

估唔到酒吧除左有各款調酒外, 仲有咁好食既美食, 就算唔飲酒既朋友, 都可以一去。
$300 (Dinner)
Around the world
Fruit Punch