2018-03-01 3149 views
同同事係蘭桂坊happy hour完,於是附近搵搵有咩好食。見到the plaze樓上有間cafe siam,我呢啲泰迷即刻勁雀躍!上到去已經爆晒場,環境唔錯幾有情調,所以見到都幾多情侶光顧~望望餐牌,原來而家餐廳仲做緊週年慶,十蚊咖喱!!抵到爆炸,同事都忍唔住再三confirm係咪真係十蚊😂😂泰國小食併盤都幾多嘢食,而且味道香口,值得一讚嘅係炸春卷,炸到好脆而且足料,口感好豐富炭燒豬頸肉唔似得一般其他泰式餐廳咁以焗代替燒,啲皮燒得好脆好香口,而且特配嘅醬料亦酸酸辣辣好開胃!椰子焗飯係超水準之作!未放到入口已經聞到勁大陣嘅椰香!!飯粒軟綿,加埋腰果,仲有足料嘅椰肉、提子乾,多重口感!😋比平時食開的明顯出色😍😍黃咖喱味道未算辣,甚至少少偏甜,但以10蚊嘅價錢黎真係超優惠!後尾同事用嚟伴椰子飯原來味道更香~價錢中上唔算貴,我地三個食左600蚊左右,中環嚟講性價比都幾高,不過如果服務員可以再主動一啲會更好。

望望餐牌,原來而家餐廳仲做緊週年慶,十蚊咖喱!!

抵到爆炸,同事都忍唔住再三confirm係咪真係十蚊😂😂

比平時食開的明顯出色😍😍

2018-01-31
$200 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day