2021-09-23 200 views
這間Foxglove位於中環都爹利街店舖環境相當之唔錯🤔,好有懷舊嘅氣氛,好有七八十年代嘅感覺🤔,坐落感覺都好寬鬆舒適😙,我覺得都幾好!.香芋流沙奶黃包 $50/3隻呢款香芋包望著冇乜特別🤔,食到入口好香😙竽頭味道,勁爆流出黎😮,甜度恰恰好😋!.上海小籠包 $55/3隻呢款小籠包一籠有3隻,賣相都唔錯🤔,一咬落口即時爆汁😲去嘅湯汁味道鮮甜😋,而去嘅肉都好嫰滑味道都幾正!.蜂巢芋盒 $55/3隻呢款芋盒賣相都好特別🤔,金黄鬆脆嘅外皮夠哂鬆而脆口😋,食到入口去嘅芋蓉味好重😙夠哂滑口味道濃郁😋!.上素野菌腸 $60呢一碟野菌腸皮薄通透睇得吓🤔而去嘅餡料放咗D野菌味道香而爽口😋,味道都好香又有口感!.鳳梨雀仔酥 $90/3隻呢款甜點雀仔酥賣相都好可愛😍真係唔捨得食🤔,靚靚黄色嘅造型,食到入口都好酥脆味道都好香口😙帶有小小甜😋,加埋D軟滑嘅雪糕恰恰好!
這間Foxglove位於中環都爹利街

香芋流沙奶黃包 $50/3隻

上海小籠包 $55/3隻
呢款小籠包一籠有3隻,賣相都唔錯🤔,一咬落口即時爆汁😲
去嘅湯汁味道鮮甜😋,而去嘅肉都好嫰滑味道都幾正!

蜂巢芋盒 $55/3隻
口味道濃郁😋!

上素野菌腸 $60
呢一碟野菌腸皮薄通透睇得吓🤔
而去嘅餡料放咗D野菌味道香而爽口😋,味道都好香又有口感!

鳳梨雀仔酥 $90/3隻
呢款甜點雀仔酥賣相都好可愛😍
2021-09-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)