2013-09-08 3794 views
鐘意飲番杯既我,食完飯多少不免要去飲番杯酒精飲品,同朋友吐下苦水,分享下工作上既挑戰。最怕D酒吧嘈到耳都嗚嗚嗚,又怕D人吸煙整到自己成身臭。去個Hyatt請請吧,我把它加到TST飯後酒吧好去處了。不過好野自然爭崩頭,去到室內外都無位,留左電話,點知約30分鐘後餐廳係用133電話回電,加上自己震左機,搞到miss左幾次,再番上去睇,要再排過,前前後後等左近個半鐘先入到去坐室外座位。室外座位空間感較大,桌子之間保持一定的距離,私人空間唔會被騷擾。而且間中送黎微風,都幾舒服,之後被轉番入去室內坐,剛好有LIVE MUSIC。歌唱表演9點後每一小時一次,約45分鐘,之後有15分鐘break,可以點歌並點唱生日歌。室內SOFA座位、燈光、氣氛都好正,完全帶走了我工作一周後既疲憊。小食有旺旺小小酥同花生,兩者都唔脆,作為酒店BAR佐酒小食差D.我要了杯Brandy Alexander,以甜酒做base,入口creamy,Crème de cacao帶來微微朱古力味道,飲落囂似飲酒咁架,作為我既「飯後甜品」似乎係PERFECT CHOICE!
鐘意飲番杯既我,食完飯多少不免要去飲番杯酒精飲品,
同朋友吐下苦水,分享下工作上既挑戰。
最怕D酒吧嘈到耳都嗚嗚嗚,又怕D人吸煙整到自己成身臭。
去個Hyatt請請吧,我把它加到TST飯後酒吧好去處了。
不過好野自然爭崩頭,去到室內外都無位,留左電話,
作為我既「飯後甜品」似乎係PERFECT CHOICE

Other Info. : 記住唔好miss左餐廳打黎既133電話呀!
$101 (Last Night Supper)