2017-06-21 914 views
因係太子上堂,所以係附近搵食。同男朋友諗住行去深水埗,俾我地見到呢間酒吧。睇到佢啲menu又幾吸引,燈光又幾浪漫下,所以就決定入去試下。男朋友想食炸雞,點左韓式醬油炸雞腿離遠都聞到好香,雞腿炸得好靚,size不大,但件數都幾多,咸甜適中,如果鐘意飲啤酒既人,配埋一齊食,一流!日式炒雜菜出親街食飯都食肉多,見到呢度有炒菜,所以叫左。以為佢係普通椰菜加啲菇,點知有3色椒,炒得岩岩好,帶點脆!我好快就KO左佢。蒜香肉粒炒長通粉平時見到有乾炒義大利麵粉都會叫,所以叫呢個炒長通粉都唔例外。以為佢會辣,點知又唔會,啲肉碎仲幾野味,長通粉口感QQ,我好鐘意。如果蒜味重啲就更好啦!忌廉汁大蝦三文魚意大利飯配巴馬臣芝士一放上檯,就聞到好香既奶味,賣相仲好吸引,份量都幾多。初時以為係新鮮已煮熟既三文魚,但原來係煙三文魚,味道偏咸左啲,而大蝦夠新鮮,食到好彈牙。意大利飯煮得軟硬適中,忌廉汁都好夠,食完唔會膩,好欣賞!呢度坐得幾舒服,個位又夠大。下次一大班朋友gathering應該會再來呢一度!而且呢度仲有飛鏢可以玩!
因係太子上堂,所以係附近搵食。

男朋友想食炸雞,點左韓式醬油炸雞

日式炒雜菜

蒜香肉粒炒長通粉

忌廉汁大蝦三文魚意大利飯配巴馬臣芝士

呢度坐得幾舒服,個位又夠大。
下次一大班朋友gathering
應該會再來呢一度!而且呢度仲有飛鏢可以玩!
2017-06-11
Type of Meal