2024-11-02 86 views
最近去咗灣仔嘅「Burger Joy」,想試下佢哋嘅漢堡。之前朋友講過這間漢堡店的麵包很特別,是自家製造,有獨家製作方法。「芝士牛肉漢堡」我一心一意想食漢堡,所以二話不說叫了芝士牛肉漢堡,可以叫Combo,有飲品薯條。不過最近太熱氣,所以只是吃漢堡好了。當漢堡上桌時,已經被佢嘅外觀吸引住。漢堡包有一個金黃色的外皮,散發著牛油的香氣。漢堡包皮十分軟熟,味道帶點甜甜,用牛油煎香了更好味,確實與其他漢堡店的漢堡包不一樣。牛肉漢堡有口感,充滿油香,配上香濃的芝士和生菜青瓜和番茄,口感層次分明。咬落啖啖肉, 十分滿足。經典水牛雞翼 (6隻)自己本身都很喜歡水牛雞翼,喜歡炸得香脆的雞翼,再配上甜甜辣辣的調味。雞翼一上碟就已經讓我流口水,金黃色嘅外表加上香辣的醬汁,真係令人迫不及待想食。外皮酥脆,醬汁的辛辣味與雞肉的鮮味相得益彰,始終雞翼較濃味,所以餐廳亦附上紅蘿蔔和西芹中和味蕾。一份六隻的雞翼,對於我嚟講,真係可以一口氣食完,完全停唔到手!。自家制凍檸茶 (免費添飲的)飲品方面,我選咗「自家制凍檸茶」。除咗比自家製吸引,還有是因為可以免費添飲,行完太熱太口渴,想飲清新的飲品。除咗食品質素唔錯,另一
「芝士牛肉漢堡」
咬落啖啖肉, 十分滿足。
經典水牛雞翼 (6隻)
自家制凍檸茶 (免費添飲的)
除咗食品質素唔錯,另一個吸引我的地方是這裏有很多電視播放不同體育節目,而且可以叫酒精飲品,相信有體育盛事的時候,這裏應該幾受歡迎,而且開到凌晨兩點,在香港來說都真的少有。下次半夜想食漢堡包,我知去哪裏了!
  • cheese burger