2018-01-21 23 views
太子有條酒吧街向警局附近,居然有間西班牙餐館,見到網上食評唔錯,價錢又公道成日經過都心郁郁想試,今次就捉男朋友去撐枱腳來酒吧緊係要飲酒,自問唔好啤酒,向酒吧街食野冇理由唔試:手工啤氣味充滿果香,倒入杯中已經好易起泡,因為多氣泡所以入口幼滑,首先係一陣果香味充斥我口腔,過後有好強既苦澀味,我唔好啤酒陣苦味,試飲一啖就比翻我男朋友😂男朋友話啤酒既苦係男人既浪漫🙈飲完啤酒當晚我男朋友全身散發果味唔係啤酒味,好有趣前菜挑選沙律,成碟都係我最鍾意食既火箭菜勁開心!上面曬上芝士碎,配開胃柚子及乾果幾夾,用來醒胃唔錯👍🏻唔好以為特別大就以為好少青口,原來個凹位好深,份量超多!雖然青口細細隻,但每隻都肉質飽滿。白酒煮法入口綿滑,完全顛覆我對青口嘅印象,平時食開既青口,似食海膽咁軟綿綿,海水味十足,誠意推薦!👍🏻西班牙海鮮飯煮法較濕口,湯汁未夠羔,口味算偏重,不過配料多款舖滿碟面極多唔客氣,每啖飯都可以有海鮮配入口,份量都大2個人食大份咗少少。炸薯條就食得多,炸薯粒真係第一次試平時炸薯條薯仔無可避免煮得過熟,食落去係粉狀嘅口感。原來將薯仔切丁,能夠將薯仔保留半熟狀態,咬落去仲可以煙韌(我私心鐘意煙韌薯仔

來酒吧緊係要飲酒,自問唔好啤酒,向酒吧街食野冇理由唔試:

炸薯條就食得多,炸薯粒真係第一次試
平時炸薯條薯仔無可避免煮得過熟,食落去係粉狀嘅口感。原來將薯仔切丁,能夠將薯仔保留半熟狀態,咬落去仲可以煙韌(我私心鐘意煙韌薯仔),上面放一隻半熟温泉蛋,下面有和風醬汁,一食兩味好過癮,不過我都係唔點醬食

2人大約600蚊,氣氛環境都舒適,地點方便,值得一試。