2021-07-18
Zing樓上有唔少餐廳,喺呢頭返工嘅朋友食厭咗都可以試吓樓上舖,可能會有驚喜🤠今次就比我搵到一間酒吧,但係食潮州菜嘅特色餐廳。我諗應該係香港唯一一間潮州菜酒吧😂 經過店員介紹先知道原來餐廳係由米芝蓮名廚主理🤭難怪咁特別,咁新派。午餐套餐 ($58-68)定價喺銅鑼灣嚟講都算平,有主菜連老火湯同埋飲品。滷蛋鵝肉飯 $68鵝肉肥瘦均勻,充滿油脂香味,另一種食法配上醋點鵝肉,感覺開胃唔肥膩。店員亦都同我哋講咗餐廳既白滷水好著名,平時食普通滷水汁食得多,唔知白滷水有咩特別呢🤩招牌白滷水海鮮拼盤 細份$198包含新鮮鮑魚,海蝦,大蟶子,大墨魚。每款海鮮都有少少酒味,味道相配,唔會搶咗對方既味,反正令到海鮮鮮味更出。飽魚好爽口,墨魚唔會韌,海蝦好大隻。總體而言唔會係其他餐廳食到呢類食物,所以感覺幾新穎特別,而味道亦恰到好處,價錢合理。
午餐套餐 ($58-68)
定價喺銅鑼灣嚟講都算平,有主菜連老火湯同埋飲品。
滷蛋鵝肉飯 $68
招牌白滷水海鮮拼盤 細份$198