2018-07-14 42 views
今日特別想食越南菜,甘啱有嚟到佐敦附近,所以就想OpenRice度搜尋一下有咩好食嘅越南菜式。就見到位於逸東酒店嘅fuln,我決定同朋友去試吓。可能係因為酒店嘅關係所以都可以搵到位。佢係類似food court 嘅形式。我哋一人叫咗一個特色牛肉湯麵,朋友就食河粉,我就食檬粉。小食方面我哋叫咗雞翼,越式豬頸肉,同埋素菜米紙卷。嘢飲就叫咗牛油果奶昔同埋越式咖啡沙冰。首先就係試咗佢嘅特色牛肉湯麵,我就最鍾意佢嘅生牛肉,好嫩滑,好新鮮。值得一提嘅係佢個河粉好好食,好滑,索晒啲湯汁,所以建議大家揀河粉。而佢嘅湯麵湯底好鮮甜,配料加埋青檸汁,酸酸甜甜好開胃。小食方面,我覺得佢嘅雞翼都幾好食,好脆好香。而佢嘅豬頸肉味道都唔錯,可惜就係肥咗少少, 我哋兩個人share一碟都食唔晒,如果多人嘅話會比較好啲,因為真係有少少膩。可能我唔係好鍾意啲香料,所以就麻麻哋佢嘅米紙卷。我好鍾意杯牛油果沙冰,雖然唔係好重牛油果味,但淡淡嘅牛油果香配以牛奶,原來都幾夾,同呢個配搭幾特別,我強烈推薦大家都可以試吓,因為真係好好飲㗎。有朋友點嘅咖啡沙冰都唔錯。人均消費大概每人$190 ,呢個價錢都合理嘅。

米紙卷
雞翼
越式豬頸肉

牛油果奶昔
越式咖啡沙冰

人均消費大概每人$190 ,呢個價錢都合理嘅。
2018-06-29
$190 (Dinner)
雞翼
牛油果奶昔