2016-10-05 292 views
有朋友介紹話尖少咀間「意粉廚房」環境唔錯,今日食晏諗唔到去邊,橫掂就腳就試一試。開頭諗住放飯時間要等位,點知唔使,心諗唔知會唔會中伏,但餐牌D set lunch菜式都合口胃,最後叫左個最穩陣嘅香草三文魚忌廉汁意粉,因為經驗話俾我聽,愈簡單嘅就愈考工夫,好似公仔麵咁,你好難整到唔好食,而如果工夫好,就有本事做到好味到爆。結果?都算喜出望外,首先講D意粉,軟硬適中,感覺唔似整左好耐,而且份量唔少,對於要食飽做野嘅人講,有可能連下午茶都慳番;個汁就比預期中好食,而且啱晒唔多鐘意濃味嘅我;但個主菜三文魚就真係普通喇,份量都OK,但味道唔能夠話特別好。不過,其實個餐嘅湯同餐飲都有酒店嘅水準,個人特別鐘意個湯。所以整體講,都有80分以上,值得下次搵D其他無咁穩陣嘅菜式試下。
2016-10-04
$86 (Lunch)