2020-09-17 244 views
朋友帶咗我去旺角帝盛酒店呢間餐廳,第一次係酒店任飲任食打邊爐😆我哋揀咗澳洲M6和牛套餐,湯底揀左花膠雞湯湯底,唔止聞到好香既花膠味,入面仲真係有花膠!一坐低侍應就送上一碟海鮮,有蜆有蝦,可以加強湯底嘅鮮味。個套餐重頭戲當然係澳洲M6和牛,睇到牛肉d色都知質素有返咁上下,雪花均匀,食落唔鞋唔靭,厚薄均一,好腍身,肉味濃,可以任食真係好抵,至於套餐另一款牛舌心就比較爽口,各有各好。除咗牛肉之外,仲可以任食丹麥豬肉,豬肉嘅質素唔會輸蝕得過牛肉,切到好薄身,又唔會有太多肥膏,入口軟綿。除咗肉類,丸類蔬菜類都係自己出去拎,有幾款丸幾特別,好似芹菜貢丸、椒麻貢丸。去到尾聲就一定要食雪糕啦,呢度雪糕好正呀,全部都係哈根大師!最鍾意食檸檬sorbet同夏威夷果仁味,食多幾杯都會晒本!