2020-01-28 4079 views
專程去大角咀交MPF文件,辦妥已經接近下班時間,一於跟 RM 去附近酒店打邊爐,打邊爐就食得多啦!酒店打邊爐放題都係第一次,酒店環境乾淨,座位闊落,空間感足夠,最緊要係環境衛生食得安心。《花膠雞湯》90分鐘放題可以先選擇湯底,近期咁乾燥一於食過滋潤養顏嘅花膠雞湯。 《澳洲M6和牛》$288然後放題又可以選擇唔同嘅肉類,不同款式就不同價錢,最後我們選擇了CP 值高的澳洲M6和牛,一個價錢任叫任食,都係選擇高質素的和牛更加實惠。澳洲M6和牛 每次食完店員都會自動自覺主動問我地有冇需要 refill ,不會吝嗇,這個又要讚一下!我喜愛食日本和牛,但澳洲M6和牛油花分佈亦不錯。個人覺得澳洲和牛脂肪分佈平均,肉味跟油脂香好平衡,牛味香濃,不需要什麼調味料也可以吃得到原本的香濃肉味。吃過牛之後,可以到外面自助吧,隨意拿取喜愛的蔬菜、丸類、還有一點海鮮,午餐肉、魚皮、蟹柳、香腸這些都是必吃的!而且精選豚肉和特級牛舌心都可以任食,但是我的quota能夠留給牛肉,唯有下次再來努力!到最後還有自助雪糕,可以無限食哈根大師四款口味雪糕,甜甜蜜蜜作結尾。

《花膠雞湯》

《澳洲M6和牛》$288

$288 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year