2018-07-28 49 views
朋友大角咀新居入伙,邀請我哋去佢屋企坐,本身諗住係屋企食,但係聽講大角咀好多好嘢食,咁就決定落樓下搵食啦。朋友話呢一間villa villa餐廳新開嘅,成日都坐滿人。既然係咁我哋就入去食下呢間意大利菜啦。入到去設計比較簡單好有空間感。待應非常之有禮貌,亦耐心等我哋揀菜式。我哋好肚餓,所以帶咗好多嘢食。自家製美國牛肉漢堡:賣相非常之吸引,又有沙律菜又有薯條,成盤都好豐富。牛肉漢堡非常之厚身,漢堡扒同埋番茄非常之juicy,唔會煎到乾爭爭。隻蛋切開仲係留心嘅添,非常之滿意。大阪燒薄餅:佢啲薄餅非常特別,全部都係用墨魚汁餅底,上面鋪滿芝士!我最鍾意佢落得好多木魚,加埋大阪燒嘅醬料,味道好濃郁。芝士同大阪醬夾雜喺口腔當中,簡直係極級享受。創作料理拼盤:整體上成個拼盤都非常之好味,個人特別喜歡吉列甘栗紫薯餅栗子同紫薯味道好夾,食落甜甜地又幾清新,最重要係個餅炸得唔油膩。另外仲非常之鍾意明太子蚧肉玉子,可能我特別鍾意食甜味,玉子嘅甜同埋蚧肉沙律撈埋一齊食好味到令人停唔到口。佢嘅味道非常之特別,仲好似食到有少少甜芥辣味道。明太子三文魚子手打意粉:醬汁既濃郁到剛剛好,唔會一大pat醬加落意粉嗰度,食得
我哋好肚餓,所以帶咗好多嘢食。

明太子三文魚子手打意粉:醬汁既濃郁到剛剛好,唔會一大pat醬加落意粉嗰度,食得出佢係將醬汁同埋意粉好似沙律咁撈一撈,鮮蝦非常彈牙厚肉,明太子鹹鹹地剛好為呢碟意粉調味!
月見汁燒和牛飯:和牛一食就知真材實料,加埋半生熟嘅蛋打埋一齊食,呢道日式fusion菜簡直一百分。
大角咀果然係個好地方,值得我再黎搵好野食。
2018-07-24
$210 (Dinner)