2024-10-05
九龍灣半自助餐 Mr. Steak 🌟今次我哋嚟到九龍灣嘅 Mr. Steak,試下佢哋嘅半自助餐!價錢大約三百幾蚊一位,真係好抵!🍽️首先,主菜方面我哋叫咗法式芝士龍蝦拼英國豬柳,仲有法式芝士龍蝦拼魚柳。🦞🍖 龍蝦肉質鮮嫩,配上濃郁嘅法式芝士,一口咬落去,味道濃郁,英國豬柳燒得剛剛好,外脆內嫩, 有一股煙燻烤肉香氣 ,搭配少少黑椒醬,簡直係完美!魚柳同樣不遑多讓,肉質滑嫩,配上清新嘅檸檬汁,令人停唔倒口!🐟🍋前菜方面,冷盤有生蠔、大蜆、凍蝦同青口,全部都係非常新鮮!🦪🦪 生蠔肉質肥美,配上少少檸檬汁,真係好開胃!大蜆同凍蝦都係一流,特別係凍蝦,肉質彈牙,食落去好滿足!青口嘅味道亦都好鮮,搭配少少蒜蓉醬,簡直係絕配!🧄各款薯仔沙律、通粉沙律、紅菜頭沙律,樣樣都好味!🥗🥔 薯仔沙律清新可口,通粉沙律嘅醬汁又香又滑,紅菜頭沙律則帶有一絲甜味,真係好開胃!每一口都令人感受到新鮮嘅味道,完全唔會膩!😋當然唔可以唔提酒店級嘅甜品!🍰🍮 超多款式,任食!我試咗提拉米蘇、木糠布丁同埋水果撻,每一款都好好味!提拉米蘇嘅咖啡味道濃郁,木糠布丁滑得嚟又唔會太甜,水果撻則清新可口,真係食到心滿意足!🍓🍫總結一
前菜方面,冷盤有生蠔、大蜆、凍蝦同青口,全部都係非常新鮮!
🦪🦪 生蠔肉質肥美,配上少少檸檬汁,真係好開胃!
各款薯仔沙律、通粉沙律、紅菜頭沙律,樣樣都好味!🥗
每一口都令人感受到新鮮嘅味道,完全唔會膩!😋
當然唔可以唔提酒店級嘅甜品!
總結一下,Mr. Steak 嘅半自助餐真係值得一試!無論係主菜、前菜定係甜品,每一樣都好有水準,價錢亦都合理,絕對係一個好地方嚟慶祝或者聚餐!🎉🥳 下次一定會再嚟!
#MrSteak #食評 #九龍灣 #美食分享 #半自助餐
#九龍灣美食 #自助餐 #龍蝦 #buffet