2015-01-29 523 views
大家好,小女子首次執筆寫食評,請大家多多支持!係度我先以一個大微笑表示我對甜牙牙的滿意程度。琴晚係尖沙嘴上完調酒堂,試完唔同既vodka,可能因為酒精效應覺得凍凍地,諗住食返D熱既甜品平衡下就最好,咁就心血來潮去甜牙牙試試佢名氣最大的waffle!我揭開本menu,諗都唔使諗就揀左最合眼緣的香蕉waffle配tiramisu。來到的時候,waffle的賣相出符意料的同menu九成相似,感覺比厚福街朋友既出品黎得似模似樣!我先試佢用來點綴的香蕉,雖然只得小小的幾塊,但味道清甜,熟度適中,超出左香蕉用來伴碟的作用,提升為平衡waffle,雪糕同tiramisu味道之間的橋樑。另外吸引眼球既係舖成金字塔樣子的waffle小塔,目測應該是用一長方waffle切割成各不同大小既三角形堆砌而成,在本港同級的甜品店來說,賣相算得係好唔錯。男朋友帶女朋友黎食甜品,應該係一個唔會比佢打的優良選擇。講返重點-食物的質素,waffle皮脆內容煙韌,口感實為不錯。我點既係原味,味道偏淡,但奶味突出,配上vanilla味既雪糕食,味道就岩岩好,唔會過甜,岩曬我黎D要保持體態優美,又禁不起甜品誘惑既女子。再講講t

大家好,小女子首次執筆寫食評,請大家多多支持!

係度我先以一個大微笑表示我對甜牙牙的滿意程度。

再講講tiramisu,size大概手板大小,樣子踏實無花巧,味道正常入得口,但古怪的呈現冰絲既效果,大概係係冰櫃羅出黎時未全面解凍就上碟。不過,這不礙事,最重要既係,所有配料撈亂來食,不論味道,還係口感都能互相配搭,才是優勝之處。

2015-01-28
Type of Meal