2015-12-14
好多時,拍拖食飯真係越來越有難度。。淨係每次唸食咩已經好難唸! 今次好開心另一半帶左我黎呢間"酒桶餐廳"❤️一入到去,已經地好多個酒桶設計而成嘅座位吸引 呢度嘅燈光有啲昏暗,浪漫得黎,設計好得意。完全唔會有老套嘅感覺 Bread $0我真係好鍾意食西餐嘅麵包。呢度嘅3件送嘅小包,口感外脆,内裡好煙韌! Pork knuckle $198咸豬手調味剛剛好!肉感鬆軟。旁邊嘅酸菜好醒胃,配合咸香嘅紅肉發揮到醒胃嘅作用。成件事唔會大"溜" Spring chicken $178燒春雞呢個已食多年嘅菜式,其實係的一大至愛!一切開春雞,肉汁即時流出,熱呼呼的香氣。。令我胃口大開!雞肉入口嫩嫩的,味道有點偏甜。本身因為怕肥唔食雞皮嘅我,今日都連肉帶皮切成小塊,因為雞皮燒得夠香脆,脂肪都溶化了。真係絶頂香口😁😁 Wernesgruner 0.31 $38個人對酒精消化力低(易醉),所以我唔敢飲太多酒,但係呢個啤酒入口唔會太苦!好清新。配合鹹豬手同埋燒春雞,真係會不知不覺飲晒成杯!呢度真係好浪漫!值得為拍拖而再黎❤️
淨係每次唸食咩已經好難唸!
今次好開心另一半帶左我黎呢間"酒桶餐廳"❤️
一入到去,已經地好多個酒桶設計而成嘅座位吸引
Bread $0
我真係好鍾意食西餐嘅麵包。
咸豬手調味剛剛好!肉感鬆軟。
旁邊嘅酸菜好醒胃,配合咸香嘅紅肉發揮到醒胃嘅作用。
成件事唔會大"溜" Spring chicken $178
燒春雞呢個已食多年嘅菜式,其實係的一大至愛!
一切開春雞,肉汁即時流出,熱呼呼的香氣。。令我胃口大開!
雞肉入口嫩嫩的,味道有點偏甜。
配合鹹豬手同埋燒春雞,真係會不知不覺飲晒成杯!
呢度真係好浪漫!值得為拍拖而再黎❤️