2024-04-28 2104 views
今日同屋企人食飯,book咗枱7:30,老實講,真係好耐未去過酒樓食飯,點知7:15一去到,只得四枱係大廳,現在食肆真係好難做OK都冇所謂,叫咗個12人set,最緊要唔係唔使諗,又包咗野飲,加埋全包宴,唔使俾+1,只係二千零蚊,真係抵首先上係乳豬皮脆,肉都算嫩,交足功課後上大蝦雖然唔係龍蝦,大蝦仁好爽脆,個芡汁,味道剛剛好,加埋啲配菜清新,都算係好食帶子珊瑚蚌配西蘭花正常酒樓菜式,味道唔係太突出,清淡又好食炸子雞皮脆肉嫩,味道剛剛好炸蟹鉗正正常常,不如評論,但係唔係話佢唔好食蒸魚我諗應該令我最失望嘅,本身好期待,但係始終條魚肉質問題,蒸魚時間幾好都冇用,我覺得啫鮑魚冬菇配小棠菜正常發揮,冇乜驚喜,又唔係唔好食炒飯最有驚喜,反而我自己覺得最好食總括嚟講,二千幾蚊未到三千蚊,11至12個人食,簡直係物超所值,性價比高,質量唔係太差,算平,(當中有其他菜式,同甜品都冇提及),真係必定再去多次

首先上係乳豬
皮脆,肉都算嫩,交足功課
後上大蝦
帶子珊瑚蚌配西蘭花
正常酒樓菜式,味道唔係太突出,清淡又好食
炸子雞
皮脆肉嫩,味道剛剛好
炸蟹鉗
正正常常,不如評論,但係唔係話佢唔好食
蒸魚
鮑魚冬菇配小棠菜
正常發揮,冇乜驚喜,又唔係唔好食
炒飯
最有驚喜,反而我自己覺得最好食