2022-11-23 24 views
今日黎左九展行Outlet,因為平時德福,Megabox都行到好悶,反正又有Shuttle bus,3分鐘唔洗就黎到🚌於是就捉埋一家大細一齊去行下街,順便一齊揾食😝。老人家就至愛中菜👵🏻而原來Emax呢到都有唔少餐廳選擇,地方仲要夠哂闊落,同一般酒樓環境完全唔同🤵🏻‍♀️。🐒 精選套餐(4人)💰$888出去食飯最煩就係諗餸,但嗌set就可以解決呢個煩惱,由頭都尾都幫我地諗掂👍🏼。👉🏻潮州滷水鵝拼盤除左有滷水鵝之後,腩肉都為呢個拼盤生色不少🐖啲豬完全唔肥,皮仲要爽,另外都有豬腸,紅腸,魷魚,花生🥜非常豐富。👉🏻瑤柱海皇羹海皇羹係意想不到既足料,4個人飲每人都有2碗有多,唔單止料多,份量驚好多😂。👉🏻碧綠川椒蝦球👉🏻潮汕梅膏骨👉🏻招牌吊燒雞👉🏻薑汁方魚芥蘭有4款餸可以用黎送飯,潮汕梅膏骨第一次食,原來係類似京都骨酸酸甜甜,不過當然呢個就重味好多,因為始終用梅膏去製造🫒反而吊燒雞值得一試🐥因為個片脆得黎又薄,食落口感好好,呢雞肥瘦適中,食落都好滑。👉🏻是日甜品(芋頭紫米露)原來最後既甜品係糖水🥣今日竟然仲有我最鍾意食嘅芋頭紫米露。今餐無論係大人,小朋友定長輩級都滿足到,因為現場有演唱,仲有職員

🐒 精選套餐(4人)💰$888

👉🏻潮州滷水鵝拼盤

👉🏻瑤柱海皇羹

👉🏻碧綠川椒蝦球

👉🏻潮汕梅膏骨

👉🏻招牌吊燒雞

👉🏻薑汁方魚芥蘭

👉🏻是日甜品(芋頭紫米露)
原來最後既甜品糖水🥣今日竟然仲有我最鍾意食嘅芋頭紫米露

今餐無論係大人,小朋友定長輩級都滿足到,因為現場有演唱,仲有職員向食客派發點歌紙俾我地即刻點歌,成個用餐體驗無論係媽媽定我都好特別🍽