2018-07-26 265 views
我哋幾個牛魔皇,特意約嚟呢度食刺身級嘅牛肉... 同行朋友有經驗,預先幾日前就打電話訂赤貝、赤座蝦及拖羅俾我哋食,實在太細心喇~三點前菜,合桃魚干仔甜甜脆脆好惹味... 明太子玉子燒啖啖明太子夾響軟綿綿嘅玉子入面... 七味魚翅味道似雞泡魚干,但食法完全不同~五品刺身有赤貝、赤座蝦、拖羅、帶子刺身、三文魚腩刺身,全部新鮮飛機貨~😋😋😋極上和牛盛宴,店員貼心話我哋知,燒一面至出血點點,就可轉另一面繼續燒,睇住半熟拎上嚟,入囗即溶,牛嘅香氣及油份渗滿口腔~日本南瓜、翠肉瓜、粟米、鮮冬菇椎茸,食得出件件新鮮~免治雞肉棒係原本我話唔好叫嘅一樣餸,事關食咗咁多年日本餐從未食過好食嘅雞肉棒,但朋友堅持點及推介,唯有尤得佢叫... 上枱後,朋友用肯定嘅眼神叫我食,我又即管食... 要多謝我呢個好朋友,佢真係冇介紹錯,賣相只係同一般雞肉棒一模一樣,但係食落嘅味道同埋質感,截然不同,呢個係我食過最好味嘅雞肉棒~番薯天婦羅,日本番薯🍠特別香甜、牛油蘆筍炒野菌,牛油香混和哂入每條蘆筍~同場仲有清酒放題,飲得大家非常盡興~
三點前菜 & 明太子玉子燒 & 七味魚翅

五品刺身

極上和牛盛宴

日本南瓜、翠肉瓜、粟米、鮮冬菇椎茸,食得出件件新鮮~
免治雞肉棒

番薯天婦羅 & 牛油蘆筍炒野菌

Sake放題&蝶豆花菠蘿汁

同場仲有清酒放題,飲得大家非常盡興~
三點前菜 & 明太子玉子燒 & 七味魚翅
五品刺身