收工即走又趕唔切返拳,過晒鐘,是但食個麵返歸。上次食過大隻佬好好味,今次試吓其他野先。豪情金莎撈麵?我估係蝦籽撈麵掛,哈哈!下次先試您。西洋菜、清湯、牛腩撈粗到齊,一家團聚,可以慢慢嘆喇。白灼西洋菜,甚少麵檔有西洋菜供應架喎,可能因為難洗又易爛掛,就您啦。西洋菜勁爽嫩多汁又鮮甜,非常難得,高質喎!大多食店只有又老又韌又粗糙既西洋菜。牛腩撈粗走蔥走蔥,叫左兩次走蔥落單阿姐都聽唔到,魂遊太虛!搞到送貨阿姐要行多轉,話訂無寫走蔥,唔該晒。撈麵只比腩汁幾滴,點夠撈成碟麵呀?好淺口呢,好采有美味辣椒油代替啫。牛腩入味鬆化無渣,唔肥無羶味,非常滿意,只係有點凍囉。粗麵滑溜彈牙帶蛋香,烚麵既功力非常厚!但因腩汁太少實在淡口,好采無味救星到!自家辣椒油,我當然係勁撈淨辣椒渣啦,辣味澎湃加上散發出陣陣酒香,好味又特別。飲啖清湯降降溫先,幾好味喎,成碗清湯飲晒,之後渴死左!上次位阿姐好落力推介產品,仲建議加錢用招牌豉油皇撈麵添。但今次依位阿姐斯文有禮但粒聲唔出,掙左少少。晚飯時間七點幾勁少食客喎,計埋我得兩枱乍,靜靜地嘆美食我最鍾意,哈哈。

西洋菜、清湯、牛腩撈粗
白灼西洋菜
牛腩撈粗走蔥走蔥
自家辣椒油
西洋菜、清湯、牛腩撈粗
2014-12-03
$70 (Dinner)