2019-03-25
星期六行尖沙咀行到攰攰地,就想搵地方抖下再食下好西-亞士里道有好多餐廳,但呢間餐廳之前見到網上有人推介記得見過酥皮湯相,所以就被個湯吸引住今日一於黎試一試😛😛餐廳坐得好舒服下午茶時間去都仲有午市Menu最後 友人選擇左鐵板蒜片一口和牛粒 $88原來都幾大份😛😛一上枱,「咋咋」聲!熱辣辣和牛粒真係好香牛味,再加上蒜片,完全幫呢個鐵版再加分👍🏻👍🏻-再來重點就係我最愛既酥皮湯因為唔係好多間酥廳都有酥皮湯所以我一見到龍蝦湯可以加酥皮即就緊係即加!!!❤️酥皮湯個皮比想像中冇咁厚,但都係外脆內軟既,如果可以厚少少就更加岩我口味🥰🥰龍蝦湯好香濃,好夠味!蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身意粉都偏彈牙,唔會過腍 唔錯~-大啡菇薄餅雖然係素食,但絕對唔會因爲係素食而覺得味道單調首先係要讚個批底,厚薄適中,唔會太薄又唔會過分脆,我好怕食一咬落去就脆到碎開哂既pizza大啡菇切開後都好juicy,pizza加芝士呢個組合邊有得輸🥰😍👅今次來食,pizza同一口牛到而加都令我覺得翻尋味呀!如果晚上唔知同朋友去邊gathering呢間餐廳既味道係絕對有保證~環境都好舒適
亞士里道有好多餐廳,但呢間餐廳之前見到網上有人推介
記得見過酥皮湯相,所以就被個湯吸引住
今日一於黎試一試😛😛
餐廳坐得好舒服
下午茶時間去都仲有午市Menu
最後 友人選擇左鐵板蒜片一口和牛粒 $88
原來都幾大份😛😛
一上枱,「咋咋」聲!熱辣辣
再來重點就係我最愛既酥皮湯
因為唔係好多間酥廳都有酥皮湯
所以我一見到龍蝦湯可以加酥皮即就緊係即加!!!❤️
龍蝦湯好香濃,好夠味!
蟹肉好多,忌廉汁都好香又稠身
意粉都偏彈牙,唔會過腍
唔錯~
大啡菇薄餅雖然係素食,但絕對唔會因爲係素食而覺得味道單調
今次來食,pizza同一口牛到而加都令我覺得翻尋味呀!
如果晚上唔知同朋友去邊gathering
呢間餐廳既味道係絕對有保證~環境都好舒適