2024-03-03
好精美嘅糕點,望落好有食慾,買咗四樣甜點加兩杯咖啡堂食。葡撻係好食嘅,酥皮好脆,有層次感,蛋味好足。唯一缺點係凍,佢連室溫都唔係,係凍!所以食落去唔會有香味。我會俾4粒星。閃電泡芙我覺得好把鬼。底下嗰條餅,又唔鬆又唔脆又唔軟,有少少似鬆餅濕完再乾番咁樣,唔係好知佢想表達啲咩口感。法式布蕾食落去有陣吹波膠/藥水味,好難食。杧果味食落去完全冇杧果味,淨係食到中間條香草嘅味。雖然望落好靚,我係完全唔推薦食呢個,俾2粒星。牛角包超級大個,好鬆,咬完一啖佢識自己彈番開,啲酥皮層次感同空氣感都好夠。但係,冇任何香味。如果旁邊唔係有杯咖啡,我會有少少懷疑係咪我個鼻廢咗?同埋佢個牛角包好似完全冇調味?少少甜或者少少鹹都冇,個感覺都幾神奇。呢個俾3粒星。整體嚟講,酥皮類嘅嘢都可以食嘅,如果買走翻熱食應該都唔錯。但係閃電泡芙就麻麻地。咖啡正常發揮,不過個latte好似唔係用full cream milk,飲落好薄身。最後,堂食有三張圓枱,兩張枱有餅碎冇人清理,其實係咪趕客㗎?(少少唔好意思,啲相有啲對唔到焦)
(少少唔好意思,啲相有啲對唔到焦)