2023-03-02
絕對係一見到張相就要BOOK位嗁程度!我唔伙一個中意食打邊爐呀、放題果類既人,但見到呢個酥皮加雞煲真係冇得輸!店員雖說酥皮要等15分鐘左右,但其實好快就上菜,叫左小辣,食開譚仔小辣既人表示唔辣,不過夠香,剛剛好,都唔好叫太辣喇如果唔係食唔到雞味。雞既份量都多既,我地2個人食,食完D雞仲想加個烏冬入去,因為酥皮有奶香,佢入面仲有芝士,拉絲既畫面實在太美好!個汁同酥皮好夾,食完又好想再食!我地仲叫左個沙嗲汁打邊爐,$398 set包基本美國大牛同一個海鮮拼盤,哇全部都好新鮮同大隻,樣樣齊架,特別係個扇貝好甜好軟~牛肉盤既部位樣樣有D。最中意都係牛肩位置,軟滑之餘又不失牛味,不過就算係封門柳部位都唔會太難咬,成碟其實都幾滿意!因為佢係菜類任食,係咁拎最愛既娃娃菜同萵筍!都仲有好多選擇,全部都幾新鮮,因為我最唔中意去任食就係因為好多都好污糟,但呢間完全唔會,所有野都好乾淨。個沙嗲湯底越煮越濃,最後我地放左個公仔麵入去,配幾塊牛肉,就係自製既沙嗲牛肉麵!哈哈哈,好好好好食!不過之後一定要飲多D水,因為都幾濃味喔~順帶一提,佢仲有小小熟食,同埋有成包寬粉可以拎,不過因為我地太飽所以冇拎,下次黎食辣
個汁同酥皮好夾,食完又好想再食!
牛肉盤既部位樣樣有D。
沙嗲湯底
順帶一提,佢仲有小小熟食,同埋有成包寬粉可以拎,不過因為我地太飽所以冇拎,下次黎食辣魚可以食夠佢~