酥香滿滿 甜而不膩 芒果法式拿破崙~~~收工肚仔餓 聽日Wfh 就去公司附近嘅呢一間麵包舖買麵包for聽日早餐。~~~店鋪麵包選擇頗多,一進門口就被七彩繽紛嘅蛋糕所吸引,諗起母親節仲未買蛋糕同媽咪慶祝一番,就決定順便買埋等媽咪開心下。~~~經過一番掙扎最後揀選咗葵花籽德國黑麥包“Sunflower Seed Dark Rye Bread“($62)同埋芒果法式拿破崙“Mango Fleur“($308)~~~葵花籽德國黑麥包質感極其紮實,望落去幾乎見唔到任何空隙,超級飽肚,細細件就可以飽幾個鐘,幾啱減肥食。食落去鹹鹹地,同平時食嘅麥包幾唔同,上面滿佈葵花籽,好健康咁。🍞~~~雖然黑麥包健康,不過中意食肥野嘅我都係愛芒果法式拿破崙,五層crispy puff pastry加上酸香果香滿滿嘅柔軟忌廉,仲有新鮮芒果,口感酥脆,甜而不膩,一家人食得滿足。🥭~~~Homebake 中環皇后大道中33-33A號萬邦行地下B號舖
酥香滿滿 甜而不膩 芒果法式拿破崙
經過一番掙扎最後揀選咗葵花籽德國黑麥包