放工同朋友去旺角行街街再食個晚飯,通菜街兩側好多餐廳!見到有間川菜館有好多菜式選擇,決定試試!酸湯檸檬魚 (鱸魚/小份) $198————————————餐廳有各款湯烹魚同烤魚,款款都好惹味咁,好難揀呀🐟最後我喺四款招牌湯烹魚之中揀咗酸湯檸檬魚🍋夠特別,酸中帶辣,好開胃!餐廳嘅魚都係新鮮入貨,鱸魚啖啖肉,配上酸湯檸檬都好夾!川北涼粉 $48————————————長方柱形嘅涼粉,配上辣椒紅油🌶️芝麻蔥花等等,涼粉入口好滑好掛汁好入味,食到口水直流🤤口水雞 $78————————————雞皮同雞肉都好嫩滑,仲好入味,入口有點涼涼。唔會有白切雞與辣油,雞還雞,醬還醬嘅感覺。配上芝麻、蔥花、辣椒紅油,非常開胃。加埋啤酒真係啱晒feel🍻

酸湯檸檬魚 (鱸魚/小份) $198
————————————
酸湯檸檬魚 (鱸魚/小份)

川北涼粉 $48
川北涼粉

口水雞 $78
口水雞

加埋啤酒真係啱晒feel🍻
2024-09-20
$180 (Dinner)
  • 川北涼粉
  • 酸湯檸檬魚