2024-01-21
🍊 餐廳名稱:紅紅酸菜魚(荃灣)🐝 味道:7/10環境:7/10整體分數:7/10💰人均:$150———————————————————知道近期荃新天地新開幕左條充滿日式風格嘅美食街,仲進駐左唔同嘅各式各樣菜式餐廳同娛樂店舖,當然要潮聖一下。當中就見到呢間酸菜魚好吸引,小編對辣真係有啲拒絕唔到,要決定試試佢!酸菜鱸魚 💰178湯底酸辣適中,非常惹味。小編其實喜歡食酸菜多過食辣,而呢款酸菜好好味,唔好太過酸,同埋唔會碎修修咁令到好難夾。鱸魚新鮮,放落口到唔洗驚會有骨,連個魚頭都會比埋,岩晒我可以食面豬墩肉。仲有個加分位係入面有埋粉絲,掛晒啲湯汁一齊食真係肥多十磅我都願意。麻辣口水雞 💰58麻香十足,但辣度唔會太過份。雞嘅部份都好嫩,整體味道都好好。楊枝甘露 💰38飲品當埋甜品,解辣一流!(同店員吹水得知天水圍都有,附近嘅朋友仔都可以試下!)🗺️ 荃灣荃新天地二期地下 - 一門町市場 🔍#FlavorforToday荃灣🚆 荃灣西站D出口步行5 - 8分鐘
味道:7/10
環境:7/10
整體分數:7/10
💰人均:$150
———————————————————
酸菜鱸魚 💰178
麻辣口水雞 💰58
楊枝甘露 💰38
飲品當埋甜品,解辣一流!
(同店員吹水得知天水圍都有,附近嘅朋友仔都可以試下!)
🗺️ 荃灣荃新天地二期地下 - 一門町市場
🔍#FlavorforToday荃灣