喺附近返完學就去葵芳睇吓有咩食,友人話有間食雞煲好得👍🏻,我聽到都打個突,原來葵芳都有雞煲食,番咗幾年學都冇聽過🥴佢就喺葵廣天橋落去舊區嗰度,正正喺出口位置,下面有間大家樂,都相當易去😉每個時段都有唔同價錢,如果可以18:30前離座,只係收$118咋😍😍,不過我地食$158,都正常價位,差$40,但就食得舒舒服服😌店舖都頗為大,但我走嗰陣都已經坐滿咁濟,所以bk定枱好啲😀佢除咗有得食雞之外,仲有烤魚揀🤭雖然我地嚟呢到係因為雞煲,但烤魚又比較少地方有得食,所以最後決定食酸菜烤魚煱😬食食吓發現原來雞煲可以加雞食😭🤫呢啲就自己取捨揀完個煲就可以出去拎小食,我最鐘意食就係佢個泡椒雞腳,冇坊間咁辣😛,啱啱好,而且佢仲斬咗件,方便進食😝條魚就送到嚟,真係好大條😯魚皮烤好哂,而且啲香料喺哂上面,無論就咁食定連埋啲魚肉一齊食,都係咁正🤤條魚基本都係得一條大骨,唔怕哽親,可以盡情咁食👍🏻啲酸菜湯底有少少甜,食多少少辣都可以頂得順😝火鍋配料係自助既,都基本上齊哂一般想食既食物,廚師腸丶牛柏葉丶魷魚應有盡有~啲肉類就要tick紙先有,我覺得最好食既安格斯肥牛同特級豬豚肉只會喺正價時段供應,所以我下次嚟都一定

啲肉類就要tick紙先有,我覺得最好食既安格斯肥牛同特級豬豚肉只會喺正價時段供應,所以我下次嚟都一定食番正價時段🥴安格斯肥牛雪花夠哂,入口即融咁濟,食咗幾round先夠🤤🐷豚片,比較薄身,少肥,但肉味出啲,確係值得食🤑🤑

最後仲有腐竹糖水(低糖)食,低糖非常好,飲落清爽,啲黃豆味夠出👍🏻,

其實我仲有好多野都可以講,不過唔繼續講😳自己睇相啦🥴🥴嚟葵芳,絕對值得一食㗎🥳🥳🥳選擇多到食幾次都唔會厭🤩🤩