2022-04-12
首先,我必須一讚,呢度嘅員工大部份都係後生仔,而且服務態度非常良好。嚟呢度,其實一般而言,我都係食酸菜魚同埋麻婆豆腐,因為四川菜來講嘅話,呢兩款菜,都算係幾標誌性。而又咁啱,我可以叫二人套餐,來滿足我呢兩個願望。二人套餐係$338 ,價錢上來講,唔會話好平,我覺得價位算係中上,但雖然話係二人套餐,但我覺得絕對係四個人食都足夠嘅份量。前菜係一碟酸辣嘅土豆絲,細細碟,用來做開胃菜嘅話,麻油味幾重,都可以開到胃。之後就係呢碟麻婆豆腐,麻婆豆腐上面有唔同嘅香料,包括胡椒粉、黑椒粉、麻油。所以調製得非常香,加上豆腐好硬身,麻婆豆腐醬完全滲入晒喺裏面,有好香嘅麻辣味,攞嚟送飯嘅話非常一流。到最後就係呢一碟酸菜魚,非常之大,我特別好欣賞佢呢度嘅魚肉,片得非常簿身,咁樣可以令到湯汁充分融入晒喺裏面;聽到嘅店員亦都特別提醒我,飲湯都係其中一個重要嘅環節。湯味酸中帶香,微辣,亦都有少少嘅清甜味,總括而言我對呢餐感到非常滿意。