2022-10-16 151 views
一向中意食辣既我,今日嚟到呢間新派川菜食飯,聽講佢嘅味道非常正宗,一於試試佢既招牌酸菜魚!✨人見人愛酸菜魚我哋叫咗小辣程度,食得過癮之餘又唔會辣到出晒汗,啱啱好。魚片係冇骨㗎,肉質鮮嫩滑溜,分量驚人。食得出落咗好多香料,非常惹味,湯底送飯一流!✨川式口水雞一望落去超多辣油,但係食落又唔算好油。上面仲有唔少花生碎同芝麻,所以味道幾豐富。雞肉嫩滑,皮下脂肪少,雞皮食落爽脆唔膩。原來下面仲鋪滿左青瓜架!如果份量再多啲,就更好啦!✨夫妻肺片呢度嘅夫妻肺片係以牛舌同牛胃為主,所以口感爽口彈牙,而且滷得非常入味。加上上面淋左啲辣椒、花椒整成既紅油澆,味道麻辣濃香,非常有風味。

✨人見人愛酸菜魚

✨川式口水雞