2021-11-05 705 views
今日係深水埗,見到間細細間既,賣酸辣既麵店。今日突然想食下重口味既野食,所以就不如試試啦。非常之多人排隊,我排左成廿分鍾先到我叫野食。因為得一個姐姐係度,而個姐姐要負責整野食,收錢呢間通常叫餸再加麵。不過我淨係想試麵,順便試下有幾辣,所以淨係叫左川辣涼麵,無加任何餸。而叫左小辣,睇下自己頂唔頂到咁。叫完野食之後,個姐姐會入店既後面一陣,之後就拎左碗未加醬料既碗出黎,然後就係你面前,逐樣醬料配料咁加入你碗麵,然後到攪埋一齊。所以歷時最快都要5分鍾。因為岩岩排隊有4個人係我面前,所以等左咁耐就係咁解。25蚊淨麵,都唔錯,我都食到小辣, 下次有機會再其他餸試試先
今日係深水埗,見到間細細間既,賣酸辣既麵店。

今日突然想食下重口味既野食,所以就不如試試啦。