2021-04-05 153 views
位於東涌富東廣場的「高佬重慶酸辣粉」,係一間主打四川重慶酸辣粉的小店,店內裝修簡潔,餐牌上供應配料款式選擇眾多的重慶酸辣粉,也有豬骨湯粉、涼拌小食或滷水小食等等爽滑雞絲粉皮粉皮拌了紅油,辣度不高,粉皮口感爽滑,感覺好fresh。表面加了大量青瓜絲、蟹柳、雞絲、麻醬、芝麻、花生等等,好香口,味道同口感都好豐富呢淨酸辣粉(一碗)配自選涼拌(一盒)抵食套餐之選價值$58,都幾抵食。自選涼拌可以從A及B類各選一款,也可以自選辣度,自由度高👍🏻淨酸辣粉酸辣粉本身有配料:酸豆角、銀芽、肉碎、花生、芫荽、蔥等等,令到成個粉更加香口~薯粉口感Q彈,好好食!自選涼拌:蝙蝠腩及木耳蝙蝠腩其實即係豬肉,肥瘦適中,豬味香濃🐷木耳好爽脆,吸收咗芫荽及紅油等香氣

爽滑雞絲粉皮

淨酸辣粉(一碗)配自選涼拌(一盒)

淨酸辣粉

自選涼拌:蝙蝠腩及木耳

$60 (Lunch)