2023-03-02
🥩I On The Spot Cafe Bar Restaurant | 🍽️餐廳裝潢簡約,氛圍輕鬆,店員親切,用餐體驗非常好!當日仲咁岩坐到窗邊位,幾chill,仲有海景。🦑炸魷魚圈$98炸魷魚圈的脆漿薄而脆,裡面的魷魚爽口彈牙。配上餐廳自制既泰式沾醬,令到成個小食錦上添花。🐔「會飛的雞$98」✈️雞翼共6隻有3款口味,我哋揀左Cajun口味,香味十足,食落入口唔會太鹹,外脆內軟,味道不錯。🐷脆皮乳猪🐽$128最後一道小食我哋揀咗脆皮乳豬,我哋兩個都係非常鍾意食脆皮乳豬嘅人,但係on the spot 嘅脆皮乳豬真係令到我哋眼前一亮。好似小朋友食嘅出奇蛋,一碟小食三個驚喜。1️⃣先講件乳豬,塊皮薄得黎脆卜卜,肉質又夠嫩滑,肥瘦適中,一脆一淋,口感非常特別。2️⃣底層嘅千層薯仔薄片,每一層都搽咗少少松露醬,令到薯仔嘅奶油香味更加突出。3️⃣ 主廚創新嘅想法,依碟菜嘅中西配搭完全無衝突,配合得天衣無縫。⭐️主菜⭐️🐮澳洲150日穀飼西冷牛扒🥩$368每次我哋嚟到點都會嗌呢度嘅西冷牛扒,男人老狗一定要鋸扒先夠飽。哩個西冷扒足足有400g,啱曬我哋哩啲食肉獸。上枱時廚師已經將西冷切開咗,非常貼心。我哋鐘意食熟啲
🦑炸魷魚圈$98
🐔「會飛的雞$98」✈️
🐷脆皮乳猪🐽$128
2️⃣底層嘅千層薯仔薄片,每一層都搽咗少少松
露醬,令到薯仔嘅奶油香味更加突出。
⭐️主菜⭐️
🐮澳洲150日穀飼西冷牛扒[400g]🥩$368
上枱時廚師已經將西冷切開咗,非常貼心。
我哋鐘意食熟啲就叫左medium well,但是吃下去口感完全不會感覺很乾。每次塊扒一上到嚟,我哋都會先聞咗幾啖先,因為塊扒真係煎得好香一切落去,啲肉汁即刻漏晒出嚟,放落口嗰陣每咬一啖,都會咇晒啲肉汁出嚟仲要肉質都好順,總括嚟講哩塊扒真係物超所值。薯條都炸得外脆內軟。
🍨甜品🍰
提拉米蘇$48
忍唔住wow出聲嘅甜品。食落同傳統嘅tiramisu好唔同,表面灑上了不少咖啡粉,而內裡主要是忌廉和手指餅,沒有蛋糕,手指餅呈乾身,跟一般的Tiramisu不一樣。