2022-06-15
其實Lunch去食任食邊爐真係抵好多!今次就係MK食左呢間高性價比嘅餐廳!佢有定量lunch set,亦有4個level嘅放題menu,由最普通到最高級分別係「肉」「蒲」「團」「盛」,而我哋就叫咗相對高級嘅「團」- $198 +10%,相比晚市嘅價錢平咗足足$100,亦即係三份一,只係比晚市少30mins,但點都夠時間食到飽死。提提大家,原來係openrice可以85折買套餐,即係$168就食到我呢個menu😱!! 即買即用餐廳環境新淨又舒服,玩味好重,好重香港電影嘅味道,而枱與枱有一定空間,食得安心又放心。不得不提,湯底真係非常出色,我哋叫咗藥膳花雕醉雞湯,個湯一上枱已經聞到好香好香,而雞肉係另上,職員建議先飲湯再落雞肉,可以避免煮到好鞋,湯底真係好正🤤,超重味,岩哂重口味嘅我,煮完嘅雞肉完全入哂味,完全唔需要點豉油。老實講,平時去食單點嘅邊爐,呢個湯底(定係應該叫雞煲)最少都賣緊$150,姐係仲貴過呢間邊爐最平個set嘅人頭費,所以真係抵食!😍我哋呢個set包咗好多款牛肉,好多款都好正,尤其係澳洲M5和牛🥩,油花靚,入口即溶;薄切封門柳🥩,碌一碌就食得,肉味超重。呢兩款都食咗超多,
我哋呢個set包咗好多款牛肉,好多款都好正,尤其係澳洲M5和牛🥩,油花靚,入口即溶;薄切封門柳🥩,碌一碌就食得,肉味超重。呢兩款都食咗超多,唔排除已經回本🤣另外仲有海蝦廣島蠔黑豚肉等等可以叫都好高質。而自助區款式都唔少,有少見嘅冰菜、菠菜,甚至連魷魚都有!其實食最平嘅set真係抵到爛!