呢排比朋友帶住周圍食好嘢😊🤣 啱啱升左職人靚心情好係唔同啲~尋日去咗食大角咀好出名嘅雞煲店-前家樂!個名真心特別,初時真係以為係藝人錢嘉樂開,但係原來唔係~朋友話係老闆之前打工時鋪頭第一個客人係錢嘉樂親戚,所以自己開舖頭嘅時候就改呢個名~ 真心正,感覺係一個好信緣份嘅老闆!我哋坐低本身想叫麻辣雞煲,因為朋友食過話好食~因為我唔係好食得辣,所以就叫咗醉雞煲✌🏻😍 老闆都話醉雞煲比較多人叫,搞到我超級興奮,因為好食嘅醉雞煲超級難搵!等咗大概10分鐘左右,終於有得食!唔食唔食,一食就真係停不了!我本身冇乜期望,覺得應該係清淡嘅雞,應該會冇乜味道!點知,啲雞唔單止好軟身,一啲都唔銀,超級好食!小小酒味反而令到味道更加出,本身以為好重酒,但係我估錯晒,就咁單飲湯已經超好味,雖然有少少酒味,但唔係超級濃,我估酒精係為咗令成隻雞嘅味道更加出色,而唔係真係想我哋飲酒🤣之前食過冷盤嘅醉雞,超級難食,呢隻醉雞煲簡直顛覆我對醉雞嘅感覺~ 我哋叫咗飯食,就咁送飯已經覺得好好味,同埋感覺好健康!我哋另外叫咗蔬菜大拼盆,但係佢真係俾咗勁大盤我哋,仲要咩都有啲,粟米蔬菜雲耳等等。搞到我哋食完飽到上心口👍🏻👍🏻我朋友

我哋另外叫咗蔬菜大拼盆,但係佢真係俾咗勁大盤我哋,仲要咩都有啲,粟米蔬菜雲耳等等。搞到我哋食完飽到上心口👍🏻👍🏻我朋友仲話醉雞煲比佢之前食開嘅麻辣雞煲更加特別更加好味👍🏻👍🏻咁唔怪得咁多人叫啦🤣🤣

至於服務方面,店員真係幾細心,除咗每上一次菜都教我地點樣食之外,仲幫我地續啲續啲咁樣放隻雞落煲,教我地等幾耐點樣食先夠滋味~超級周到,服務讚👍🏻
2018-08-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 醉雞煲
  • 蔬菜大拼盆