2006-03-14
胃好,但個口唔好:味蕾仍然因為今日個Casa 包D 味精麻痺中。(詳見上文)o係條脷咁差既情況之下o係金華叫o左客招牌五寶飯同是日例湯。例湯係西洋菜鴨腎豬骨湯,雖然飲落淡淡o地(我既問題),但係係清甜既...最緊要既係佢無落味精兼夾大大碗。鹵味拼燒味好正,份量都多;連男仔唔使叫碟飯,淨係叫碗飯都已經飽。五寶飯有叉燒、燒鴨、白切雞、鹵味(鴨腎、豬潤、雞心)同鹹蛋,附蔥油。燒鴨肥,白切雞肥,連叉燒都肥...無計,肥先餸飯。叉燒掂在D 麥芽糖唔係好似唔使本咁落:薄薄既麥芽糖先可以燒到舊叉燒食到最後都仲脆卜卜。蔥油有蔥香之餘仲有D 爽,再加埋鹹蛋去殼,有heart。燒味阿姐都有禮貌同serve 得好。o係個食龍肉都無味既情況之下仲寫到食經,金華除o左肥膩D 之外,無乜特別原因叫我會唔再幫襯。