2024-01-04
踏入個Cafe,一陣咖啡香噴鼻撲面而來,開始咗屬於我嘅美食之旅。首先嘥咗一啖mocha,朱古力同咖啡嘅香濃完美交織,好有層次,咖啡香而唔苦,朱古力甜而唔膩。望出個大窗,陽光從樹葉間灑落,好舒服咁悠閒嘆完呢杯mocha。跟住黎個all day breakfast,逐格逐格來講,炒蛋亮晶晶,滑得出神,撈一啖已經爽到不得了;麵包脆到出聲,拎上手就聽到啪嘭啪嘭;啖啖肉嘅雞肉腸同香煎得剛剛好嘅煙肉,滿足所有肉食愛好者;啖啖水嘅大啡菇,每嚼一口都喷香;而燒蕃茄仲保持住爆漿嘅新鮮感觸,將整個餐點提升到另一個層次。最後來個意粉,每條意粉都裹滿滿滿嘅醬汁,肉丸又香又有咬勁,仲有啲微微炒香嘅菇味,好吃到停唔到口🍝。 結尾当然少不了甜品,一啖檸檬撻,酸酸甜甜刺激舌尖,完美收尾😍。要講嘅係,呢間Cafe給嘅唔單止係一餐食物咁簡單,佢仲給我一段寧靜嘅,可以自在享受食物嘅時光。下次我一定會再嚟,要試下其他嘅招牌美食!🍰🍴