\ 🎌 來 自 日 本 嘅 味 道 🤤\Chateraise採用日本材料製作,除咗千層蛋糕,仲有售賣蛋糕、水果撻、泡芙、卷蛋、年輪蛋糕、雪條雪糕🍦、曲奇餅等😋·原味牛乳千層蛋糕 $35推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆人氣排名第🥇,都抱幾大期望🤭,班戟皮厚薄度一致,好易切開👍🏻,用叉吉落去嗰下好療癒☺️,忌廉夠creamy,最底層加入咗海綿蛋糕,分擔忌廉嘅甜膩感,可惜面層嘅蜜糖都幾甜下,食到最後真係太甜食唔到落去🙁。·宇冶抹茶千層蛋糕 $38推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆層次分明,厚薄均勻,同樣加咗海綿蛋糕係底部,感覺就好似冇咁夾,另外仲有幾粒紅豆😂;呢款冇咁甜,抹茶忌廉幼滑,帶茶味甘香,如果有時撞唔正網店出團都可以買件解解口癮🤤。·—Chateraise不屬於A1集團,但佢哋雙方有合作,所以有時會見到Chateraise x A1嘅聯乘。.·📍 Chateraise (大埔)大埔安邦路9號大埔超級城B區2樓216號舖·✦其他分店✦📍連城廣場、MOSTown、將軍澳廣場、東薈城、北角匯、港匯東、V City、屯門市廣場、上水中心、元朗Yoho、奧海城、太古城、樂富廣場、黃大仙中心、海之戀、荷里活
\ 🎌 來 自 日 本 嘅 味 道 🤤
\
原味牛乳千層蛋糕 $35
推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆
宇冶抹茶千層蛋糕 $38
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
📍 Chateraise (大埔)
大埔安邦路9號大埔超級城B區2樓216號舖
✦其他分店✦
📍連城廣場、MOSTown、將軍澳廣場、東薈城、北角匯、港匯東、V City、屯門市廣場、上水中心、元朗Yoho、奧海城、太古城、樂富廣場、黃大仙中心、海之戀、荷里活廣場、淘大商場、MOKO
小小排名🧚🏻‍♀️
最近食過覺得可以一試嘅千層蛋糕店😋