2024-06-03 74 views
之前已經試過尖沙咀其他日式鐵板燒,但里木嘅套餐絕對有出奇之妙,今次就同三五知己夾曬黎試下呢間人氣嘅美食😋! 價錢公道之餘,食物種類豐富,味道又正👌🏻,所以對我黎講,幾乎係叫我無理由唔嚟呢度。開始我哋就揀咗由師傅互動烹調嘅「鐵板燒套餐$980/人」,食感口感都有極大提升。第一份送上嚟嘅活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁,食用嘅時候感受到山珍海味嘅鮮美,口感絕對一流😌。當然,如金目鯛同新鮮海膽,正面反映盡廚師發辦餐單嘅精緻與用心。金目鯛😍🍁,就連味道都係清淡中帶有香滑嘅油脂感。喺呢度要特別讚揚一下海膽🙌🏻。係極上嘅海膽,顏色靚口感好,而且佢哋話係keep住新鮮嘅,我超級鍾意佢嗰股特有嘅鮮甜味😎。再講返主角:由師父互動烹調嘅甘鯛同活南非鮑魚,再配上質感絕佳嘅櫻花蝦和牛炒飯配蘭王雞蛋🐣。每一款食物都帶黎驚喜既驚又喜👏🏻。甘鯛搭配著香濃嘅醬汁,鮑魚口感幼滑(笑😂)。