2012-06-19 2214 views
公司係灣仔, 星期4放工同3位同事同板老一起來到灣仔金兜記海鮮菜館。由於老板都一起進食, 特地要求店家給我們安排清靜一d的位置,因此得到了安排一間細的私人房間。很久之前來過一次, 今次重來, 我和同事決定點一些新菜式試試這次我地點了: 鹵水豬仔腳 都不都錯, 值得一試即燒乳豬半隻 冇得頂呀!! 因為即燒關係,個皮好脆, 入口薄脆,,肉亦嫩, 非常出色 栗米石斑瑰不是睇少這碟菜式, 看似普通的, 原來係用新鮮海斑做的,魚片沒有過多油份,魚肉表層十分香脆, 全部人都話好好味,酥炸桶蠔 炸得好好﹐一D都唔油膩者者唐生菜煲 爽脆, 香口, 炒得很鮮味個人感受:第2次來間金兜記, 雖然位置不是繁忙的旺區, 但勝在店下有停車場, 加上乳豬同海鮮真的吃得出用心來做。我跟同事都會一起再去。

這次我地點了:

鹵水豬仔腳 都不都錯, 值得一試
鹵水豬仔腳
即燒乳豬半隻
即燒乳豬

栗米石斑瑰
栗米石斑瑰 , 正

酥炸桶蠔 炸得好好﹐一D都唔油膩
者者唐生菜煲
者者唐生菜煲 爽脆, 香口, 炒得很鮮味
酥炸桶蠔
個人感受:

我跟同事都會一起再去。
2012-06-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
栗米石斑瑰 , 正
即燒乳豬