2020-10-28
經openrice book咗 鮮九葉花椒BB豆花-江團魚($20),門市會收翻原價加一。條魚好大條,配料方面有少少青瓜,豆腐,芽菜,木耳,寬粉,芫荽。呢條魚比起鱸魚少骨好多,加上肉質都好鮮嫩,係有啲彈牙,我覺得好好味。同埋員工都好細心,幫我哋切開左條魚同稍為起咗啲骨。個湯底係極之濃郁,甚至覺得其實太重味,不過食烤魚就係要夠重口味哈哈。安格斯肥牛($108),呢個原價好似要二百幾蚊。呢間餐廳都幾體貼,whatsapp我提醒我既booking,然後同我講安格斯肥牛做緊優惠,可以預留,見平咗咁多就留咗一份,真係幾重牛味,用呢個烤魚湯底淥既話辣辣地幾好食。金菇就正常一碟,冇乜特別。呢個魚皮就炸得香口,但係相當之鹹。最後仲叫咗個出前一丁,連埋個麻辣湯底汁淥,最後飽到捧住個肚走。呢個$20訂座優惠相當之抵,同埋呢間餐廳嘅職員都相當細心,又喺Booking之前專登WhatsApp提你仲同你講定有咩優惠,去到餐廳又會主動幫你切魚,教你點食,總括嚟講值得推介。
金菇就正常一碟,冇乜特別。
呢個魚皮就炸得香口,但係相當之鹹。